Forum -> w jakich miesiacach?

Tytuł:w jakich miesiacach?
Autor:Ula
22.9.2010, 12:33
Czesc! Sluchajcie mam do was pytanie. Czy nie wiecie moze czasem w jakim miesiacu biedronka biedronka zaczyna sie pojawiac na lakach a w jakim odchodzi? Zalezy mi zeby sie dowiedziec ile miesiecy trwa jej okres aktywnosci.

Autor:Monika
23.9.2010, 10:30
Z tego co wiem, można je spotkać od czerwca do sierpnia. Ja te informacje znalazlam kiedys w internecie wiec moze lepiej sprawdz je w jakims przewodniku po zwierzetach :) Pozdrawiam.

Autor:rafał_rolnik
30.9.2010, 09:23
tak, zgadza sie. biedronki sa najaktywniejsze wlasnie w lecie, czyli od czerwca do sierpnia. wtedy warunki atmosferyczne sa najbardziej sprzyjajace do rozmnazania.

Autor:lilka
18.10.2010, 15:32
A właśnie, apropo rozmnażania sie. Gdzie rozmnażają się biedronki? Gdzies pod ziemią czy w lisciach jakichs roslin czy jak to jest?

Autor:lolita
2.11.2010, 10:35
z tego co mi wiadomo to biedronki rozmnazaja sie na lisciach roslin. zazwyczaj blisko skupisk mszyc, dostarczajac tym samym pozywienia swojemu potomstwu zaraz po urodzeniu.

Autor:karmelowa
22.11.2010, 09:06
zgadzam się z moją przedmówczynią. Mam dokładnie takie same informacje.

Autor:ewelinac
6.12.2010, 09:48
Zdecydowanie jest to okres od czerwca do sierpnia. W tym czasie mozna ją spotkac dosłownie wszędzie, nawet w swoim domu. Co do kolejnego pytania jednej z kolezanek to biedronki do rozmnażania wybierają sobie miejsca idealne, czyli blisko mszyc. Dzieki temu potomstwo biedronek od razu ma bliski dostęp do pokarmu.

Autor:meisni
2.1.2012, 23:56
aktualnie jest chyba dziwne przesilenie, poniewaz kazdego dnia biedronki lataja w moim pokoju... a jest przelom grudnia i stycznia... swiat chyli sie ku upadkowi.... ;)

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest wolniejsze: ślimak czy gepard?