Forum -> w jakich miesiacach?
| Tytuł: | w jakich miesiacach? |
| Autor: | Ula 22.9.2010, 12:33 |
| Czesc! Sluchajcie mam do was pytanie. Czy nie wiecie moze czasem w jakim miesiacu biedronka biedronka zaczyna sie pojawiac na lakach a w jakim odchodzi? Zalezy mi zeby sie dowiedziec ile miesiecy trwa jej okres aktywnosci. | |
| Autor: | Monika 23.9.2010, 10:30 |
| Z tego co wiem, można je spotkać od czerwca do sierpnia. Ja te informacje znalazlam kiedys w internecie wiec moze lepiej sprawdz je w jakims przewodniku po zwierzetach :) Pozdrawiam. | |
| Autor: | rafał_rolnik 30.9.2010, 09:23 |
| tak, zgadza sie. biedronki sa najaktywniejsze wlasnie w lecie, czyli od czerwca do sierpnia. wtedy warunki atmosferyczne sa najbardziej sprzyjajace do rozmnazania. | |
| Autor: | lilka 18.10.2010, 15:32 |
| A właśnie, apropo rozmnażania sie. Gdzie rozmnażają się biedronki? Gdzies pod ziemią czy w lisciach jakichs roslin czy jak to jest? | |
| Autor: | lolita 2.11.2010, 10:35 |
| z tego co mi wiadomo to biedronki rozmnazaja sie na lisciach roslin. zazwyczaj blisko skupisk mszyc, dostarczajac tym samym pozywienia swojemu potomstwu zaraz po urodzeniu. | |
| Autor: | karmelowa 22.11.2010, 09:06 |
| zgadzam się z moją przedmówczynią. Mam dokładnie takie same informacje. | |
| Autor: | ewelinac 6.12.2010, 09:48 |
| Zdecydowanie jest to okres od czerwca do sierpnia. W tym czasie mozna ją spotkac dosłownie wszędzie, nawet w swoim domu. Co do kolejnego pytania jednej z kolezanek to biedronki do rozmnażania wybierają sobie miejsca idealne, czyli blisko mszyc. Dzieki temu potomstwo biedronek od razu ma bliski dostęp do pokarmu. | |
| Autor: | meisni 2.1.2012, 23:56 |
| aktualnie jest chyba dziwne przesilenie, poniewaz kazdego dnia biedronki lataja w moim pokoju... a jest przelom grudnia i stycznia... swiat chyli sie ku upadkowi.... ;) | |