Forum -> dlaczego symbol szczęścia?

Tytuł:dlaczego symbol szczęścia?
Autor:Michał
13.9.2010, 12:54
Czy ktoś może wie dlaczego biedronka jest uznawana akurat za symbol szczęścia?

Autor:iskra
1.10.2010, 09:14
kiedys, w ksiedze symboli przeczytalam ze biedronka jest uwazana jako niebiański wysłannik Matki Boskiej i nie można jej ani zabijac ani tym bardziej strącać z ubrania. Nie pamietam kto byl autorem tej ksiegi, ale jak sobie przypomne to dam znac :)

Autor:mania
18.10.2010, 15:28
Nie wiem czy akurat chodzi o ta sama ksiege, ale autorem jednej takiej ksiegi z symbolami gdzie biedronka zostala uznana jako symbol szczescia byl Stefan Anioła. Generalnie jest tam bardzo duzo informacji ktore wedlug mnie sa bardzo wartosciowe wiec gorąco polecam :)

Autor:piekarka
22.11.2010, 10:22
Tak, ja też miałam do czynienia z tą książką i również chciałabym wam ją polecić, naprawdę warto ją poczytać choćby z ciekawości, bo można tam znaleźć wiele wartościowych rzeczy.

Autor:indianka
7.1.2011, 11:50
A przepraszam czy ta książka jest na stanie do wypożyczenia w jakichś bibliotekach czy raczej nie będą tam takiej mieli? Nie jest mi az tak potrzebna, aby ją kupować, ale jednak kilka informacji chciałabym z niej wyciągnąć.

Autor:ratka33
17.2.2011, 11:06
nie sądzę. Takie książki mogą być ewentualnie do wypożyczenia na miejscu, nie można ich zabierać do domu, bo często nie mają żadnych kopi tylko jest jedna na cala biblioteke albo cos.

Autor:asdw
18.6.2011, 12:05

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Kto ma więcej pasków: zebra czy słoń?